Volgers

donderdag 23 oktober 2003

Korte beschrijving van deze dieet.

Het gaat om discipline. U moet proberen 3 keer per dag te eten. Als het niet lukt, moet u minstens 3 uur tussen elke maaltijd niet eten. Als het nog niet lukt, raad ik u aan de Turbogym te volgen (zie elders op mijn website). U mag eten wat u wilt, als u maar 3 keer per dag eet. Dat klinkt simpel, maar dat is niet zo. Door de pauzes tussen de maaltijden, gaat uw maag krimpen (De krimplijn) en daardoor heeft u minder trek in eten. Op den duur gaat u ook voedsel selecteren en niet meer gebruiken of om de beurt. Dit geldt niet alleen voor overgewicht, maar ook voor anorexia patienten.In dit geval (3 keer eten op een dag) gaat uw maag niet krimpen, maar uitrekken. De natuur wijst u de weg als u regelmatig volgens dit patroon gaat eten. U moet zelf weten wat wel wilt eten of niet. Volhouden, dus. Het hele verhaal, tegen vergoeding. Hieronder kunt u uw ervaringen melden. Succes, menblan. U kunt ook chatten hier.

7 opmerkingen:

  1. maar ook als ik niet eet kom ik bij zelfs het kijken naar water snap je

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ook als ik niet eet kom ik bij "maar ook als ik niet eet kom ik bij zelfs het kijken naar water snap je"   Het is moeilijk te geloven wat U/jij beweert, maar het is mogelijk.   Ik wil duidelijk maken dat ik geen dokter ben en dat ik niet tegen de medische wereld ben. Ik heb wel een redelijke opleiding gehad. Toch heeft dit alles niets direct mee te maken: ik spreek uit ervaring. De natuur is machtig en wonderbaarlijk en ik denk dat ook (de beste) specialisten niet alles kunnen weten of herstellen. Wat U vertelt wijst op een afwijking in uw lichamelijke huishouding. Uw dokter kan u meer vertellen waar het niet klopt en u gebruikt waarschijnlijk medicijnen. Deze kunnen we over het algemeen als GIF beschouwen. Langdurig gebruik zou het lichaam verpesten. Ik ben enkele jaren in behandeling voor mijn Hoge bloeddruk geweest. Ondertussen heb ik de TurboGym ontwikkeld en onregelmatig geoefend. Ik voelde me daardoor zowieso fitter en prettiger, maar het hielp niet genoeg voor de druk. Inmiddels was ik 2 medicijnen gaan gebruiken en, na enkele jaren van aanpassing van de dosis ervan, krijg ik de druk wel op een redelijk niveau (=dokter blij, dus) maar daarbij kreeg ik ook een paar nare bijverschijnselen (=patiënt bezorgd). In overleg hebben we samen besloten om half jaar ermee te stoppen en daarna een grondige bloedtest te regelen. Ik bleef intussen met de landing (TurboGym) oefenen. Uit mijn bloedtest bleek dat het alles in orde, (pardon, prima) was: daarom ben ik niet terug naar mijn dokter gegaan. Ik ging naast de Gym ook omeopatische druppels (dr. Vogel) gebruiken. Hoewel de druk schommelt, is het wel lager dan toen ik medicijnen van de dokter gebruikte. Hieruit maak ik op dat waarschijnlijk de Gym (hoofdzaakelijk de landing) als een soort loodgieter werkt: de bloedcirculatie wordt hoe dan ook bevordert, maar als men schadelijke medicijnen gebruikt, dan worden eventuele bijverschijnselen ook versneld. Gebruikt men gunstige medicijnen, dan worden de effecten daarvan ook gunstig en sneller beinvloed. Ik zeg hierbij dat de bloeddruk bestaat uit verschillende factoren, waaronder stress. Dus alleen gezond eten en/of bewegen kan onvoldoend zijn voor een redelijke bloeddruk. Als het niet lukt om af te vallen, zou ik eerst naar de dokter gaan om een bepaalde afwijking te ontdekken. Krijgt U medicijnen daarvoor, dan zou ik kijken wat de bijverschijnelen kunnen zijn. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Di챘tist raadplegen Het verstandigst is als iemand zich tot een di챘tist wendt. Een di챘tist heeft voor het geven voedings- en dieetadviezen een hbo-opleiding gevolgd. Iemand kan meer informatie over wat een dietist doet en waar hij een dietist in de buurt kan vinden, vinden op www.nvdietist.nl. Dit is de beroepsvereniging van dietisten. Iemand krijgt via het basispakket van het ziekenfonds maximaal 4 uur vergoed voor dietadvies bij een dietist, dit is 8x een half uur. Hiervoor is een verwijzing van een (huis-)arts nodig. (anonieme deskundige)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb er ook geen reden voor medicatie neen ik neem niets beweging heb ik meer dan genoeg ook diverse onderzoeken ben ik lichamelijk oke aleen blijf ik op gewicht en kan ik niet afvallen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. naar een dietist ga ik al 7 jaar bij ons hier in belgie en ik verzeker je dat ik niets eet van snoep vetten enzo.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gezond eten en bewegen is soms niet genoeg. =================================================== ik heb er ook geen reden voor medicatie neen ik neem niets beweging heb ik meer dan genoeg ook diverse onderzoeken ben ik lichamelijk oke aleen blijf ik op gewicht en kan ik niet afvallen   naar een dietist ga ik al 7 jaar bij ons hier in belgie en ik verzeker je dat ik niets eet van snoep vetten enzo.... (mottofreak) =================================================== Ik heb elders verteld (TurboGym) dat gezond bewegen goed is voor je lichaam. Ik heb gefietst en gewandeld: niets mis mee. Ik heb eigenlijk wel gemerkt dat ik als de oefeningen van de TurboGym (met name De landing) doe, dan heb ik meteen een algemene verbetering van mijn conditie. Per persoon en per situatie kan dit varieren. De oefeningen en de tips moeten wel op de juiste manier en voorzichtig uitgevoerd worden. Te veel of te weinig oefenen is niet goed, je mag de tijd en de intensiteit gelijkmatig opvoeren. Bij overgewicht zal het moeilijk worden om de eerste oefening te doen: je kunt laten helpen om je balance te houden of eventueel kun je aan een stoel of wastafel vasthouden om niet te vallen. Als je dit overwonnen hebt, dan worden je benen vanzelf sterker en wil je alleen nog meer. Ook je ademhaling wordt beinvloed en je voelt je hart duidelijk kloppen. Hierbij worden de grootste spieren van je benen gebruikt waardoor het resultaat van je inspanning groter en sneller wordt: dit wordt met turbo bedoeld, minder werk met meer resultaat. Probeer dit een week en laat wat van je horen. Succes.  

    BeantwoordenVerwijderen